با ادامه استفاده از واکسن کووید ۱۹ در سراسر جهان، به ویژه در انگلستان، بسیاری از کارفرمایان با یک دوگانگی جدید روبرو هستند: انتخاب بین مراجعه به دفتر کار یا انجام کارها از راه دور.
چرا کار در خانه
بروز پاندمی کووید ۱۹ باعث شد تا کسبوکارها در سرتاسر جهان با سرعت بالایی در مورد عملکرد خود تجدید نظر کنند؛ بر این اساس دفاتر کاری مجبور به تعطیلی شدند و میلیونها کارمند ناچار شدند اتاق نشیمن را بهعنوان محل کار موقت خود بپذیرند. هر کس توانایی کار در خانه را داشت، بلافاصله شروع به کار کرد. شرکتها مجبور شدند بهسرعت نحوهی برقراری ارتباط، همکاری، اشتراکگذاری اسناد و مدیریت تیمها را بدون حضور و تماس فیزیکی کشف کنند.
تنها پس از گذشت چند ماه، بسیاری از رهبران کسبوکار متوجه این نکته شدند که در «کار در خانه» (WFH)، ظرفیت پیشرفتهای قابل ملاحظهای وجود دارد. تعداد و فراوانی بسیار بالای موارد بهکارگیری پرسنل در خانه منجر به اعلامیههای بسیاری از سوی شرکتهایی شد که مشتاق بودند در آینده پروژهی «کار در خانه» را دائمی کنند.
حالا، با گذشت بیش از یک سال از اجرای گستردهی اقدامات قرنطینه و نیاز به فاصلهی اجتماعی، برخی تغییرات قابل توجه در تمام محلهای کار در حال انجام است. بر اساس گزارش Global Workplace Analytics، در سال ۲۰۱۸ فقط ۳/۶ درصد نیروی کار ایالات متحده از خانه کار میکرده است. اما امروز، «نزدیکترین تخمین این است که تا پایان سال ۲۰۲۱، ۲۵ تا ۳۰ درصد نیروی کار چند روز در هفته را در خانه کار خواهند کرد.»
مزیت متقابل دورکاری
این افزایش سریع در علاقه به کار در خانه، نتیجهی مزیتهای متقابل هم برای کارمندان و هم برای کارفرمایان است. اساساً کارمندان از کار در خانه خوشحال هستند. در اوایل بروز پاندمی کرونا، یک نظرسنجی در «گالوپ» نشان داد که «از هر پنج کارگر آمریکایی که در طی شیوع ویروس کرونا کار خود را در خانه انجام دادهاند، سه نفر ترجیح میدهند پس از رفع محدودیتهای بهداشت عمومی هم تا آنجا که ممکن است از راه دور به کار خود ادامه دهند.»
گرچه وسوسهی در خانه ماندن برای انجام کار تا حد زیادی قابل درک است؛ اما لازم به ذکر است که کارفرمایان هم از مزایای کار از راه دور بهرهمند شدهاند. کارفرمایان سوار بر موج جدیدی از اخبار و آمارهای مثبت در مورد امکان کار کردن کارمندان در خانه هستند. قبل از ورود کووید ۱۹، ویژگیهای عمدهی دفاتر مدرن کار در شهرهای بزرگ مانند سانفرانسیسکو، لسآنجلس یا نیویورک، شامل امکاناتی مانند میزهای پینگپنگ، دیوارهای پوشیده از گیاهان و آبجو در روزهای جمعه بود. امروزه، این روند به سمت کار از راه بسیار دور حرکت کرده است.
وسوسهی انعطافپذیری کار در خانه
علیرغم این که بسیاری از غولهای فناوری در طول پاندمی کرونا، انعطافپذیری بیشتری برای حضور در محل کار برای کارمندان خود قائل بودهاند، اما اخیراً گوگل اعلام کرده بود که قصد دارد از آوریل ۲۰۲۱ بازگشایی داوطلبانهی دفاتر کارمندان را آغاز کند.
«فیونا چیکونی»، مدیر ارشد منابع انسانی گوگل، در مورد این تصمیم اینطور توضیح داد: «شرایط کرونا از یک ایالت تا ایالت دیگر متفاوت است، بنابراین کارمندان مستقیماً از طریق مدیران شعب محلی خود خبردار خواهند شد از چه زمانی دفتر کارشان واجد شرایط بازگشایی است.»
برنامه های گوگل بیانگر یک دورهی قابل توجه در توسعهی کار از راه دور بهصورت گسترده است. در حالی که سایر شرکتها خود را برای بازگشت به محیط اداری آماده میکنند، وقت آن رسیده است که با ورود جهان به دیای پساکرونا تصمیم بگیرید چگونه میخواهید کسبوکار خود را پیش ببرید.
سال گذشته به کارمندان نشان داد که انعطافپذیری واقعی چگونه است، به طوری که برخی از کارگران بهجای اقامت در شهرهایی که دفاتر کاری آنها در آن قرار دارد، قدم جسورانهای برداشتند و در مکانهایی اقامت پیدا کردند که به دوستان و خانوادهی خود نزدیکتر بودند.
شرکتهای فناوری چه میکنند
اگرچه گوگل به دنبال تحریک پرسنل خود به بازگشت همگانی به محل کار است، اما غولهای دیگر فناوری مانند مایکروسافت، توییتر، اسکوئر، اسپاتیفای، شاپیفای و آمازون بیش از گذشته مشتاق اتخاذ سیاستهای گستردهی کار در خانه برای کارمندان خود هستند.
بهتازگی، مایکروسافت دستورالعملهای جدیدی را اعلام کرده است که به کارمندان اجازه می دهد با تأیید مدیر خود بهطور تماموقت به کار در خانه بپردازند، یا به مکان جدیدی برای کار از راه دور منتقل شوند و بر اساس جغرافیا حقوق تعدیلشدهای دریافت کنند (و با این کار، دری جدید به دورهی نوین انعطافپذیری کار برای کارمندان باز کرده است.)
در جاهای دیگر، «اسپاتیفای» به کارمندان فرصت تصمیمگیری داده تا مشخص کنند ترجیح میدهند بهطور تماموقت در خانه یا در دفتر کار کنند، یا ترکیبی از این دو روش را بهکار بگیرند. فیسبوک نیز بهعنوان بخشی از سیاست جدید خود، به برخی از پرسنل اجازه داده است که به صورت تماموقت از راه دور کار کنند، در حالی که توییتر به پرسنل خود گفته است که در صورت تمایل میتوانند «برای همیشه» از خانه به کار خود ادامه دهند.
بر اساس «دادههای مرکز تحقیقات پیو» کارمندان تا حد زیادی از این رویکردهای انعطافپذیر استقبال میکنند. بدون توجه به وضعیت واکسیناسیون، بیش از نیمی از کارمندان اظهار داشتند که، اگر انتخاب با آنان باشد، ترجیح میدهند حتی پس از فروکش کردن پاندمی کووید ۱۹ باز هم از خانه کار کنند.
با این حال، برای کسبوکارهایی که مشتاق به کسب اطلاعات در مورد مزایای کار از راه دور هستند، دادههای شرکت پیو این واقعیت را نیز نشان داد که جایی که برخی از کارگران بهدلیل شرایط دشوار زندگی یا موارد دیگر توانایی کار در خانه را ندارند، اختلاف طبقاتی مشخصی وجود دارد.
قوت و ضعف دورکاری
برای کسانی که میتوانند برای اولین بار از خانه به کار بپردازند، سیاستهای جدید شرکتهای فناوری این فرصت را فراهم میکند که رفتوآمد طولانی و زمان ازدسترفته با عزیزان را حذف کنند. آنها همچنین میتوانند کارگران را قادر سازند تا به مکانهایی که احتمالاً ارزانتر یا مطلوبتر، و دور از مراکز شهری یا دفاتر چندگانه باشند، منتقل شوند.
با این حال، هنوز چالشهای زیادی در ایجاد یک فضای کار از راه دور برای پرسنل وجود دارد، که کارفرمایان باید آنها را برطرف کنند. کار از راه دور می تواند منزویکننده و استرسزا باشد – بهخصوص برای والدین کودکان خردسال یا کسانی که تنها زندگی میکنند. برای کارفرمایان این یک نکتهی کلیدیست که خطمشیها و رویکردهای خود را به شکلی برای همکاری با پرسنل سازگار کنند که اطمینان پیدا کنند کارگران خوشحال و مشتاقبهکار در سازمان باشند.
اطمینان از رفاه کارکنان در دورکاری
اگر کارکنان یک شرکت روزانه به سطح بالایی از تعامل با همکاران خود عادت داشته باشند، سازگاری با سبک جدید کار میتواند مشکل و گولزننده باشد. اگر یک روز کاری معمولی شامل شلوغی محیط اداری، تماس با مشتریان و شرکت در جلسات باشد، سیاست های جدید کار در خانه میتواند موجب آسیبهای روحی و روانی برای کارکنان شود، زیرا چنین تغییرات شدیدی عموماً منجر به احساس انزوا میشود.
یک نمونهی قابل ملاحظه، گزارشی از وضعیت کار از راه دور در سال ۲۰۱۹ توسط مؤسسهی «بافر» است که ادعا میکند ۴۹ درصد از کارگران از راه دور اشاره کردهاند که بزرگترین چالش روبهروی آنها مربوط به حفظ سلامتی است. بهطور خاصتر، ۲۲ درصد نمیتوانند بعد از یک روز کاری دست از کار بکشند، ۱۹ درصد احساس تنهایی میکنند و ۸ درصد با نداشتن انگیزه دستوپنجه نرم میکنند. این آمار در طی زمان پاندمی تشدید شده و ضرورت اقدامات مناسبتر برای رفاه کارگران توسط کارفرمایان را نشان میدهد.
با در نظر گرفتن این نکته، بسیار مهم است که کسبوکارها بهدنبال برقراری ارتباط منظم با کارمندان و برگزاری جلسات تیمی به صورت زمانبندیشده باشند. انجام این کار اثری دوگانه دارد. اولاً، این امر انسجام کاری عادی هفتگی را حفظ میکند؛ و ثانیاً، میتواند به تداعی فضای محیط کار برای کارکنان – و تا حدی برقراری ارتباط و معاشرت کاری – کمک کند.
این نکته نیز مهم است که کارمندان شما بدانند شما از آنها حمایت میکنید، و انتقال این موضوع به پرسنل میتواند رفاه و آسایش آنها را بسیار بهبود بخشد.
سلامت و رفاه کارکنان دورکار
خطمشی کار از راه دور شرکتها نیز باید برای رفع دردهای جسمی ناشی از کار کردن کارکنان در محیطهای موقت دفتر کار در خانه، سازگار شود. در اواسط سال ۲۰۲۰، سایت «پرسنل تودی» گزارش داد که از هر پنج کارمند شاغل در خانه، که کار خود را از راه دور در میانهی پاندمی کرونا شروع کردهاند، چهار نفر در نتیجهی کار در خانه به نوعی درد اسکلتی-عضلانی دچار شدهاند.
در حال حاضر، ۷۵ درصد بزرگسالان از نوعی از اختلالات بینایی رنج میبرند، و گزارش شده است که پاندمی کووید ۱۹ تأثیر قابل ملاحظهای بر بینایی ما دارد، و باعث تغییر نیازهای مصرفکنندگان شده در حالی که رشد صنعت کاهش یافته است. با افزایش سطح زمان استفاده از صفحه نمایش و قرار گرفتن در معرض نور آبی که کارمندان هنگام کار از راه دور با آن روبرو هستند در حالی که تعامل کمتری با دنیای خارج دارند، این خطر وجود دارد که در صورت عدم اقدام کسبوکارها برای ایجاد سیاستهای تضمین ایمنی کار در زمان کار در خانه، روی سلامت دید کارگران تأثیر منفی بگذارد.
وقتی به کارکنان فرصت کار در خانه میدهید، حتماً در سیاستهای خود به شکلی تجدید نظر کنید تا اطمینان حاصل شود که پرسنل به اندازهی کافی استراحت میکنند و به تجهیزات مناسب برای راحتی دسترسی دارند.
سازگار شدن با آیندهی دورکاری مولد
پرسش اصلی که کارفرمایان را در تصمیمگیری در مورد ادامهی سیاست کار از راه دور یا کنار گذاشتن آن آزار میدهد ، این است که آیا این روش واقعاً برای بهرهوری مناسب است یا خیر. اساساً، پاسخ به این سوال میتواند استقبال از دورکاری در آینده را تعیین کند – بهویژه با توجه به دورهی طولانی کاهش بهرهوری نیروی کار قبل از پاندمی کرونا. با وجود گستردگی موارد دورکاری در سال گذشته، قطعیت کمی در مورد بهرهوری واقعی کار در خانه وجود دارد. در نظرسنجی مصرفکنندگان مککینزی از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۴۱ درصد از کارمندان ادعا کردند که هنگام دورکاری بهرهوری بالاتری دارند. با کسب تجربه بیشتر کارمندان در کار در خانه، بهنظر میرسد اعتماد به نفس آنها بیشتر شده است، بهطوریکه تعداد زیادی از افراد ادعا میکنند در بازهی زمانی آوریل تا مه سال ۲۰۲۰، ۴۵ درصد با بهرهوری بیشتر کار کردهاند.
کارفرمایان که یک تجربهی بیش از یکساله را کسب کردهاند، بیشتر و بهتر از قبل میتوانند سطح بهرهوری از کارکنان شاغل از راه دور تشخیص دهند. مصاحبه با مدیران عامل شرکتهای مختلف در مورد دورکاری، منتج به نظرات بسیار متفاوتی شده است. در حالی که برخی ابراز اطمینان کردند که دورکاری میتواند ادامه یابد، برخی دیگر مطمئن هستند که نکات مثبت مربوط به کار از راه دور بسیار کمتر از آن است که بتوان روی آن حساب کرد.
مانع اصلی دورکاری چیست
یکی از بزرگترین موانعی که ممکن است لازم باشد هم برای کسبوکارها و هم کارفرمایان برطرف شود، مسألهی اتصال به اینترنت است. به گفتهی یکی از محققان دانشگاه استنفورد، از افراد آمریکاییهای شرکتکننده در نظرسنجی فقط ۶۵ درصد گفتند که به سرعت اینترنت آنها آنقدر هست که از تماسهای ویدئویی با کیفیت مناسب پشتیبانی کندو این در حالیست که در بسیاری از مناطق در حال توسعهی جهان، زیرساخت اتصال یا بسیار ناچیز است، یا اصلاً وجود ندارد. ایجاد زیرساخت دیجیتال برای پشتیبانی از دورکاری نیاز به سرمایهگذاری قابل توجه دولتی و خصوصی دارد تا بتواند حمایت واقعی از آیندهی کار در خانه را تضمین کند.
ما چهکار کنیم؟
پاندمی کرونا بزرگترین آزمایش سر راه ما در زمینهی دورکاری بوده است. در حالی که برخی از شرکتها بهشدت بهدنبال بازگشت کارکنان به محیطهای اداری هستند، بسیاری از کسبوکارها مصمم به پیدا کردن روشهایی هستند که با استفاده از آنها کار در خانه بتواند باعث شکوفایی و بهرهوری بیشتر در آینده شود. از نظر روشهای کمک شرکتها به حفظ سلامت کارمندان، و کار با زیرساختهای محدود، مطمئناً موانعی پیش روی کارفرمایان خواهد بود؛ اما شاخصهای اولیه نشان میدهد که ورود به دنیای جدید کار در خانه میتواند برای کارکنان و کارفرمایان به یک اندازه به موقعیت برد-برد تبدیل شود.
(منبع: https://www.entrepreneur.com/ )
2 دیدگاه